CreativHälsa GrönText B


Stel efter en stund i TV-soffan, trött/ont i ryggen efter promenaden eller lite allmänt "smidig som ett kassaskåp"?

Tänk hur det skulle kännas om du faktiskt kunde slippa smärta och stelhet, känna dig lite mer som 20 igen och få tillgång till kroppens fulla potential till rörelse!

Optimumträning stärker upp de viktiga posturala musklerna som balanserar kroppen från grunden, dom där viktiga hållningsmusklerna som är "husgrunden" i våra kroppar. Som ligger djupare än mage och rygg som vi så ofta pratar om i t ex coreträningen.

När de posturala musklerna fungerar som dom ska får du en bra kroppspostion och belastning på lederna. Hjälp- och rörelsemuskler ges utrymme att utföra sitt jobb istället för att kompensera och man känner sig ofta lätt och stark. Det hjälper oss också till t ex smärtfrihet/mindre smärta, förbättrad rörlighet och prestationsförmåga.

I optimumträningen får du övningar anpassade utefter dina problem och förutsättning, vid behov använder jag även enkla behandlingsmetoder. Efter vår träff mailar jag ett program med övningarna för att du ska kunna fortsätta träna hemma till nästa gång vi träffas. 

Är du redo för ett PT-pass i postural träning? Klicka här för bokning och mer info. 


Vad är optimummetoden? 
Markus Greus, grundare, berättar mer.